2012. január 27., péntek

Előszó és bemutatkozás

2 gyerekkel 3 éve élünk Spanyolországban. A gyerekek most 7 évesek, egy angol magániskolába járnak kéttannyelvű angol-spanyol osztályba. 

A lapbook készítés ötlete a magyar nyelv tanításával kapcsolatban merült fel, mostanra aztán kicsit átalakult és arra használjuk, hogy felkészüljünk az iskolai dolgozatokra, gyakoroljuk az írást és persze azért ahogy időnk és energiánk engedi belecsempészünk némi magyar vonatkozást is. 
Azt, hogy megtanuljuk a magyar tananyagot, már nem tervezem. Nem akarom túlterhelni őket, így is eléggé lefárasztja őket az iskola. Viszont attól, hogy itthon magyarul beszélünk még nem fog tudni magyarul. Illetve megmarad egy bizonyos konyhanyelvi szinten, mert egy nyelv valóban magas szintű ismeretéhez hozzá tartoznak olyan szavak is mint középhegység, hányados, átfogó vagy szügyhám. Hogy sosem fogja használni? Lehet. Sőt, nagy részét biztos, hogy nem. Viszont szeretném, ha legalább a passzív szókincsükben ott lenne, hogy ha mégis olyan szituációba kerül, hogy hallja, akkor ne nézzen nagyon értetlenül. És a magyar tananyaggal a magyar kultúrát is megismeri, ami csak előnyére válhat.

Az életünkről a másik blogunkon : www.bodnarcsalad.blogspot.com  olvashattok (illetve a kezdetek a www.bodnarcsalad.blog.hu -n) , ide a lapbookokat vagy a lányokkal készített kreatívkodásainkat fogom feltenni.
Remélem másnak is adhatok ezekkel ötleteket, hiszen én is olyan sok jót találtam a neten. 
Lapbook-kal tanulni pedig kifejezetten élvezetes (bár elég időigényes) :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése